ipartelep mondja

Útban a nyílt diktatúrába.

2016. október 08. 21:41 - ipartelep

Régen írtam politikáról. Egészen egyszerűen undorító, ami ma a politikában történik. Ugyanakkor a politika nagymértékben kihat az életünkre. Muszáj rá reagálni.

Amit ma tett a fidesz-bűnszervezet, az egy határ átlépése. Többféle határt átléptek már, és ezek egyike sem ártott nekik, a népszerűségüknek. Ez sem fog. Ez a most átlépett határ a sajtószabadságról szól, annak a nyílt semmibevételéről. Eddig ezt a műfajt lopakodva művelték. A lopott pénzen (már majdnem az egész országot ellopták) megvették a kiszemelt kiadót, lapot, újságot, bármit, és azt átalakították. Vagy ellehetetlenítették a működését. De ezeket mindig rejtve, álcázva, a lehető legkisebb nyilvánosság előtt csinálták. Nem a lelkiismeret furdalásuk miatt, hanem mert nem akartak nagy feltűnést kelteni, az zavarta volna őket. A múlt hétvégi agymosós népszavazás kb 95% os, nekik kedvező "közvéleménykutatása" viszont megerősítette őket abban, hogy a nép mellettük áll. Így mindent megtehetnek, nem hogy büntetlenül (a büntetéstől, már régóta, Polt Péter regnálása óta nem kell félniük), hanem népszerűségvesztés nélkül is. És ez valóban így van. Ez a nép akkor sem zavarná el a fidesz-bűnszervezetet (egyben itt kérek meg mindenkit, hogyha bárhol is említi ezt a maffiát, akkor azt ezzel a szókapcsolattal tegye), ha orbán és bandája egyenes tv közvetítésben, az országház előtt sütne nyárson, és enne gyerekeket. Ennek a népnek egy része nagyon jól idomul hozzájuk, megtalálta méltó urait, azokat, akiket csodálhat, imádhat. (A fidesz-hitnek valójában sok közös eleme van a vallásos hittel.)  

Valójában, az van, hogy egyszerre lehetne sokat mondani erről a mostanra kialakult helyzetről, és egyszerre érzem a hiábavalóságot is. Ha itt, blogposztokban nem is, de hozzászólásokban sokat írtam már erről. nyilvánvalóan hiába. A karaván ettől még halad... De merre halad? A Reichstag még nem gyulladt fel, de most úgy néz ki, hogy fel fog. Utána meg, tudjuk, hogy mi következik. Akkor már én se fogok többet írni. Persze minden történelmi helyzet más, eltérő, hiszen sosem egyforma a környezet. Amíg a tehetetlen, saját bajaival elfoglalt, oszladozó, bürokratikus EU számolatlanul küldi a százmilliárdokat a fidesz-bűnbandának, addig még fenn fogják tartani a demokrácia látszatát. Egy újság megszüntetése, a többi elfoglalása még (mindig) nem akkora demokrácia-deficit, hogy az az EU ingerküszöbét komolyan megbirizgálja. De ha egyszer már nem pénzelik tovább a maffiát, akkor nem is lesz szükségük rájuk (a fidesz-bűnbandának az EU-ra), és akkor nyíltan elindíthatják a putyini-erdogani modellt. Akkor már az EU tagság csak hátrány lenne, így onnan a nácik (jobbik), és a lakosság idióta fidesz-valláskárosult részének helyeslése (ez simán 2 millió idióta) közepette ünnepélyesen kiléptetik az országot.

És utána mi lesz? Egyesek azt hiszik, hogy akkor az ország csődbe megy, és azt már nem tűri a nép, elzavarja a fidesz-bűnözőket. Ebből csak az első az igaz. Nézzünk csak szét a világban, és a történelemben. Hány olyan eset volt, amikor ilyesmi történt (elzavarás), és hány olyan, amikor nem? Mondani sem kell, hogy az ocsmányabbnál ocsmányabb diktatúráknak soha nem kellett igazán félniük a népük lázadásától. Azt gondosan, és szakszerűen elnyomták, és ellenőrizték mindig is. És a nép nagy része különben is ostoba, szolgalelkű. Ezt a legutóbbi népszavazásunk 3 millió feletti "nem" szavazata, és az elmentek nem-jeinek 95%-os aránya a Napnál világosabban igazolta. Tehát az várható, hogy az orbán-fidesz-bűnszervezet diktatúrája egyre jobban kiépül, fokozódik, súlyosbodik. De ehhez a nép lassanként hozzászokik, és beletörődik. A tényleges államforma továbbra is a populista-demagóg kleptokrácia lesz, és EU pénzek híján akkor már csak a lakosságtól fognak lopni. De egy tízmilliós ország ahhoz azért elegendően nagy, hogy egy néhány tízezres tolvajbandát eltartson. persze azon az áron, hogy a maffián kívüliek rosszul élnek, nyomorognak. De ezt az árat szükséges is megfizetni, hiszen így legalább nem lesz idejük lázadozni. Nyomorban, és butaságban fognak élni, és eszükbe sem jut, hogy lehetne másmilyen is.

Én most kb. ezt gondolom az ország következő, néhány évtizedes jövőjének. Ez a legvalószínűbb kimenetel. Persze, ne legyen így, hiszen ez tragédia, ezzel milliók élete meg tönkre, ez halált, és rossz életet jelent, és a távolabbi jövő megmérgezését is. De ez, és ilyen a fidesz-bűnszervezet, ez ezzel jár. Nincs más út, ezt a jövőt csak úgy lehet kikerülni, ha radikálisan megszabadulunk ettől a bűnbandától, szó szerint az írmagjukat is ki kell irtani. 

Ez a kérdés, válasszatok!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ipartelep.blog.hu/api/trackback/id/tr6011781651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2016.10.09. 12:40:19

És hogy semmiféle tévedés ne essék, elmondok egy moderálási szabályt. Mindenféle további előzetes figyelmeztetés nélkül törlöm az agyhalott fidesz-bűnbanda rajongóinak esetleges hsz-ait. (Volt már ilyen.)
Én a szabadságot (benne a szólás- és sajtó) az egyik legfontosabb morális, és politikafilozófiai értéknek tartom. Azonban nálam ebbe nem fér bele az, hogy a saját blogomon eltűrjem az idióta és/vagy gazemberek beröfögéseit. Ugyanis a fidesz-bűnszervezet rajongóinál nincs más lehetőség: vagy idióta agymosott barmok, vagy/és gazemberek (is). Ilyen férgeknek én nem adok teret, itt egyetlen egy szót nem szólhatnak. Bújjanak vissza a gazdájuk fenekébe, és majd ott... Ezek az ocsmány alakok nekem ellenségeim. DE nem csak nekem, hanem az országnak is. Hazaáruló bitangok, és egyben az emberiség ellenségei is. Azáltal azok, hogy egy fasiszta, antihumánus rezsimet támogatnak, pártolnak, azzal együttműködnek - tudatlanságból, vagy gonoszságból, ez mindegy is az eredmény szempontjából. Így természetesen, semmiféle válaszra nem méltatom őket, egyszerűen csak rövid úton megszabadulok tőlük, mint az életre, egészségre ártalmas férgektől. Methogy azok...

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2016.10.09. 12:42:03

És hogy semmiféle tévedés ne essék, elmondok egy moderálási szabályt. Mindenféle további előzetes figyelmeztetés nélkül törlöm az agyhalott fidesz-bűnbanda rajongóinak esetleges hsz-ait. (Volt már ilyen.)
Én a szabadságot (benne a szólás- és sajtó) az egyik legfontosabb morális, és politikafilozófiai értéknek tartom. Azonban nálam ebbe nem fér bele az, hogy a saját blogomon eltűrjem az idióta és/vagy gazemberek beröfögéseit. Ugyanis a fidesz-bűnszervezet rajongóinál nincs más lehetőség: vagy idióta agymosott barmok, vagy/és gazemberek (is). Ilyen férgeknek én nem adok teret, itt egyetlen egy szót nem szólhatnak. Bújjanak vissza a gazdájuk fenekébe, és majd ott... Ezek az ocsmány alakok nekem ellenségeim. DE nem csak nekem, hanem az országnak is. Hazaáruló bitangok, és egyben az emberiség ellenségei is. Azáltal azok, hogy egy fasiszta, antihumánus rezsimet támogatnak, pártolnak, azzal együttműködnek - tudatlanságból, vagy gonoszságból, ez mindegy is az eredmény szempontjából. Így természetesen, semmiféle válaszra nem méltatom őket, egyszerűen csak rövid úton megszabadulok tőlük, mint az életre, egészségre ártalmas férgektől. Merthogy azok...

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.10.13. 23:58:39

A válasz a kérdés szellemében nyilván az, hogy "A magyarok Istenére esküszünk..."

"radikálisan megszabadulunk ettől a bűnbandától, szó szerint az írmagjukat is ki kell irtani. " Ez viszont meglepő indulatról tanuskodik.
De akár igen, akár nem, egyik esetben sem tudom miféle cselekvést lehet ebből levezetni. Amúgy mindkét verzió esetén érdekelne a cselekvés mikéntje. Bár azt gondolom, hogy nyugodtabb pillanataidban ezt te is csak szimbolikusan érted.

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2016.10.14. 00:00:12

Ebben a sorrendben több értelme van: Bár azt gondolom, hogy nyugodtabb pillanataidban ezt te is csak szimbolikusan érted. De akár igen, akár nem, egyik esetben sem tudom miféle cselekvést lehet ebből levezetni. Amúgy mindkét verzió esetén érdekelne a cselekvés mikéntje.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2016.10.14. 12:20:20

@naphegyi vince: Most nem akarom szénné magyarázni ezt a helyzetet (a filozófia fő módszere az aprólékos magyarázat), de azért néhány megjegyzés ehhez az "indulat"-dologhoz.

Én a blogolást, a hozzászólást teljesen intellektuális tevékenységnek fogom fel, és úgy művelem. Aközben nem az érzelmeimmel foglalkozom, hanem gondolkodom, és az érveimet csiszolom. Nyilván nekem is vannak érzelmeim (az indulat is érzelem), amelyek akár még inspirálhatnak is írásra, de magát az írást, annak tartalmát nem az érzelmek határozzák meg.

Az is kérdés lehet amúgy, hogy az indulat (ha van), az akkor feltétlenül káros dolog-e. Vagy "jogos" dolog-e? Képzeld el pl. azt az embert, aki a háború végén éppen hogy megúszta a náci haláltábort, de a családját ott ölték meg a szeme előtt. Vajon ő érezhet-e indulatot a nácik iránt, és jogos-e az indulata? Erre nyilvánvalóan igen a válasz. Úgyhogy az indulat az önmagában egy eléggé gyakori, és természetes jelenség az embernél. És ha fennáll, akkor nem az a helyes, értelmes megítélés, hogy "jé, ez indulatos, tehát..." hanem az, hogy megnézzük, miért is van az az indulat, az jogos-e. Így az mondható erről, hogy amikor az indulat jogos, akkor helyénvaló.

Menjünk tovább a fonalon. A fidesz-bűnszervezet, mint ahogyan az a nevéből is látszik, egy bűnbanda. A bűnbandák attól azok, hogy bűnöznek. Ez a bűnbanda speciel most nem mackókat tör fel, és nem is autókat lop, hanem - kell mondani? - ezeknél mérhetetlenül súlyosabb, számosabb, kiterjedtebb bűntényeket követ el. Emellett, csak úgy mellékesen, éppen tönkre is teszik az országunkat, a jelenét és valószínűleg hosszú időre a jövőjét is. És még csak az alagút vége se sejlik fel. Ilyen helyzetben, egy ilyen bűnbandával szemben jogos-e az indulat? Döntsd el!

No de ugye, eddig én arról beszéltem, hogy ha lenne indulatom a bűnbandával szemben, az akkor is természetes, jogos, indokolt lenne. Ugyanakkor, azt is említettem, hogy a velük kapcsolatos írásomban (sem) az indulat vezérel. Hanem a racionális, és pragmatikus meggondolások. A bosszúállásnak, ami egyébként olyan népszerű emberi műfaj, szerintem nem sok értelme van. Hanem, azzal szemben minden gyakorlati emberi tevékenységet a célszerűség, kimenetel, haszon (nem pénzbeli) pragmatikus szempontjainak kell alávetni. És ezeket persze morálisan megalapozni. (Ha már filozófia tocsik ez, akkor ezt is magyarázom.) Ennek úgy kell működnie, hogy a megtalált, kiválasztott, meghatározott morális értékek megvalósulása kell legyen a cél. (A kellemes, értelmes, boldog, hasznos élet, és hasonlók - természetesen nem csak egyéni, hanem társadalmi szinten is.) És aztán ezeket szemmel (mint célt) tartva, találjuk meg azokat a cselekedeteket, amelyek oda, vagy legalább arrafelé vezetnek. Ez egy teljesen hideg, ésszerű "program", pontosan nulla indulati tényező van benne.

A konkrét helyzetre lebontva, így vagyok én ezzel a fidesz-bűnszervezet dologgal is. Ugyan, természetesen utálom, és gyűlölöm is őket (ugyanúgy, mint a haláltábor foglya a nácikat), de hogy mit kellene velük csinálni (mi lenne a morálisan jó, és célszerű), azt nem az indulatok határozzák meg.

1330-ban, egy Zách Felicián nevű nemes merényletet kísérelt meg az első nem Árpád-házi magyar király, Károly Róbert, és családja ellen. Bizonyos komoly sérülések történtek (a királyné 4 ujja bánta), de a király egy kis sérüléssel megúszta az esetet. Nem úgy Zách, akit a katonák helyben levágtak. Utána a király Zách egész családján mai szemmel nézve (de talán akkorival is) eléggé szörnyű példát statuált. A családon "harmadíziglen" állt bosszút, értelemszerűen teljesen ártatlanokon is.
Amellett, hogy ezt a bosszút nyilván az indulat is vezette, lehetett egy racionális következményei is. Az elrettentés. A középkorban az ilyesmi működhetett valamennyire. A büntetések annyira kegyetlenek, barbárak, és túlzóak voltak (Angliában még az újkorban is akasztás járt lopásért ), hogy ez az effektus talán valamennyit "használt".

folyt köv.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2016.10.14. 12:21:34

Folytatás. (merthogy a rendszer limitálja a hsz-ok hosszát)

Azonban, ami talán használt a középkorban (bár akkor is rendkívül immorális volt), az ma már kevésbé használ, vagy talán inkább pont hogy kontraproduktív. Így - most már végre a kérdésedre is válaszolva -, a válaszom az, hogy nem, az "írmagjukat is ki kell irtani" szöveget nem a gazemberek családjára értettem, hanem a pártjukra, politikai mozgalmukra, szellemiségükre. Ugye, mint az olvasóim bizonyára tudják (hiszen annak a témának egy külön posztot szenteltem) én a "cél szentesíti az eszközt" elv mellett vagyok, azt helyesnek, és használhatónak tartom. Csak persze, nem mindegy, hogy mi az eszköz, és mi a cél - nyilvánvaló, hogy ez megint csak morális mérlegelés kérdése, és nem automatizmus - de ezeket leírtam a blogposztban. No most, mi már nem Károly Róbert idejében élünk, és itt nincs olyan helyzet, hogy az ő megoldását kellene alkalmaznunk, elfogadnunk. A fidesz-bűnszervezet nyilvánvalóan a magyar történelem egyik (ha nem a) legkártékonyabb bűnbandája, ez nem is vitás. De ez a tény, hogy úgy mondjam, nem involválja egyértelműen a megfelelő megoldást. A kártékony rovarokat irtani kell, de többféle módszer is lehet arra. És a módszereknek igazodniuk kell a korhoz, azoknak igazságosaknak, erkölcsösöknek , és persze működőképeseknek kell lenniük.

Tehát még egyszer a lényeg: a fidesz bűnbandát el kell pusztítani. De csak magát a szervezetet, nem az embereket. Az embereket, akik benne vannak, a parancsnokokat, kiszolgálóikat, és a kollaboránsaikat pedig meg kell büntetni a jogállamiság keretein belül. De nem "felkoncolni". Legalábbis ez lenne az ideális. Viszont, ha addig feszítik a húrt, hogy az hirtelen pattan el, akkor bármi lehet egy esetleges forradalomban, népfelkelésben. Azért nem én vagyok az, aki a személyes biztonságukért kezeskedhet. ;-)

Untermensch4 2016.11.10. 12:18:20

@naphegyi vince: " Amúgy mindkét verzió esetén érdekelne a cselekvés mikéntje."
Természetesen szimbolikus dolgokról van szó. Ha vmi konkrétabb (esetleg ma már immorális, szadista történelmi előképpel bíró) cselekvésről folyna a párbeszéd egy ilyen, jogilag "nagy nyilvánosság előtt"-nek minősülő platformon akkor még esetleg vki elragadtatná magát és azt gondolná hogy hatályos jogunk alapján üldözendő dolog történik, akár minősített bűncselekmény előkészületei.
De természetesen az ember rendes és jogkövető állampolgár, ugyanúgy betartja a törvényeket mint mentelmi joggal védetten kartellező vezetői. Amíg jogállami működés van addig a második legsikeresebb játékelméleti stratégiára (kedvesen kezdő utána mechanikusan viszonzó) számíthatunk. Hiszen azért jó dolog a civilizáció meg a jogállam mert így kerülhetünk a legtávolabb távoli emberszabású őseinktől akik már jóval bármiféle társadalomszerveződésnek nevezhető dolog előtt csináltak olyat ami tképpen brutális lincselés. ;) Azért félelmetes hogy krízishelyzetben nulla idő alatt le tud vetődni az emberről a több százezer-millió éves kulturális máz, fejenként két diploma és két idegennyelv is és újra ott áll a rendelkezésére álló technikai eszközöket az intelligenciájánahoz mérten a lehető leghatékonyabb pusztításra felhasználni képes és kész ősember akit az emelt át a prédaállatok közül a csúcsragadozói lét felé vezető útra hogy képes volt közösségi összefogással a rá veszélyt jelentő (nagyobb hatalmú...) élőlényeket akár túlzó brutalitással elpusztítani. Tényleg félelmetes... ;)
süti beállítások módosítása